Klinik Süpervizyon Eğitimi başlığı altında ilki, genel olarak terapist becerilerini ve mesleki yetkinlik geliştirmek veya ikinci olarak Şema terapi alanında Şema terapi tekniklerini daha etkin şekilde uygulama, daha doğru bir şekilde vaka kavramsallaştırma, yani genel olarak Şema Terapide daha yetkinleşmeye yöneliktir.
Mesleki yetkinlik geliştirme amaçlı verilen süpervizyon desteği, Üniversitelerin Psikoloji veya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümleri Mezunu, Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansını tamamlamış veya tamamlama sürecinde olan meslektaşlara yönelik olarak genel olarak mesleki yetkinlik geliştirmek üzerinedir. Buradaki amaç, klinisyen veya klinisyen adayının vaka bazında danışanını daha iyi kavraması, danışan ile çalışırken yaşadığı zorlukları daha derinden anlayabilmesi ve çözüm geliştirebilmesi, son olarak klinisyenin kendisi ile ilgili olan tetiklenmeleri çözümleyebilmesi çerçevesinde genel terapistlik becerilerini geliştirmeyi amaçlar.
Şema Terapi alanında Şema Terapi becerilerini geliştirmeyi amaçlayan süpervizyon, ISST Onaylı Şema Terapistliği Sertifikasyon sürecine dahil değil, tamamen klinisyenin kendisini geliştirmesine yöneliktir. Bu alanda, süpervizyon alacak olan klinisyenin Şema terapi eğitimini ISST onaylı bir eğitmenden almış olması beklenmektedir.
Süpervizyon oturumları süresi 50 Dk. dır.